teadus.ee » Arhiiv » Mis teeb suhkrust suhkru?

Teadlased on jälil madalakalorsusega magusainele, mis maitseb nagu suhkur. USA Marylandi ülikooli teadlased on edenenud, et mõista, mis teeb aine magusaks. Selleks tuli uurida, kuidas suhkur ja mõned kunstlikud magusained mõjutavad keele kaht tüüpi maitseretseptoreid. Mõned kunstlikud magusained mõjutavad vaid üht retseptorit. Nüüd avastati, et suhkur mõjutab mõlemat. Ja sellepärast tundubki magusam. Keskmine täiskasvanud britt tarvitab päevas 33 teelusikatäit suhkrut, mis on kolm korda soovitatavast enam. Enamik sellest süüakse ühes saiade ja kookidega ning juuakse karastus- ja alkoholijookidega. Kui õnnestuks valmistada magusaine, mis tunduks suhkruna, loodetakse olukorra paranemist.

Allikas: AlphaGalileo

Jaga